To mix different interior stylesDet kan verka näst intill förbjudet att blanda olika inredningsstilar. Man hittar en stil man gillar någonstans på internet, och sedan blir det lätt så att man helt enkelt försöker följa den till punkt och pricka och får nästan gråa hår. Men sanningen är att det kan bli otroligt snyggt och charmigt att blanda olika inredningsstilar, och dessutom kan det många gånger vara svårt att skilja vissa stilar åt. Så varför inte mixa lite? Gå på magkänsla? Följa ditt hjärta?

Den moderna stilen med blänkande ytor och gärna i svartvitt går faktiskt riktigt bra ihop med några små stänk av vintage. Kanske en gammal, mörkbrun trästege från loftet i ladan? På samma sätt går den lantliga stilen med sina omaka stolar och flagnade möbler ypperligt ihop med industriella ljuspunkter i plåt.

Mörkbrunt trä och i övrigt mörka färger gör sig otroligt snyggt till en pastellklick här och där. Ett gammalt, mörkt träbord med ljusblå blockljus, till exempel. Det är ett mycket enkelt sätt att tillföra lite färg och piffa upp en annars strikt inredningsstil.

Något man kanske bör akta sig för är att ta in för många färger i samma rum. Rött och rosa går som bekant inte så bra ihop, och inte heller grått och brunt. Men det finns naturligtvis undantag, och vissa nyanser av dessa färger gör sig faktiskt riktigt bra tillsammans. Men rådet är ändå att man håller sig till några färger som gifter sig snyggt med varandra.

En annan sak som kan lyfta ett hem på bara några sekunder är om man har en färglös och grå inredning, vilket kan vara riktigt snyggt i sig, och införskaffar en mycket färgglad tavla att hänga på väggen. Skillnaden är oerhörd. Eller varför inte en röd ros i en snygg vas, mot mörkt grå väggar, en grå soffa och i övrigt färglös inredning? Ja till färgklickar!