decorate a game roomMed spelrum menas ett rum där man träffas och spelar exempelvis poker eller black jack, eller andra roliga spel av samma slag. Ett sådant rum bör naturligtvis spegla dess syfte, men att inreda det kan kännas lite klurigt. Kanske vill man ha ett klassiskt spelrum som påminner en om Las Vegas? Eller så vill man köra på en retrostil för sitt spelrum, kanske med en bar och passande tavlor på väggarna?

En stil som kan passa i ett spelrum, beroende på vilka spel man har tänkt sig, är mörkt trä som ser lite gammaldags ut. Givetvis bör pokerbordet med den gröna duken finnas med, kanske i mitten av rummet? Gillar man inte den gröna färgen är det naturligtvis fritt fram att byta ut den, men pokerbordet är en måste i ett spelrum. Det är ju spelens spel, och ett bra sätt att samlas i spelrummet.

Ljuspunkterna är också viktiga i ett sådant här rum, speciellt om inredningen i övrigt är ganska mörk, vilket är vanligt i sådana här rum. Man kan antingen tillföra en liten modernare känsla genom att sätta spotlights i taket, eller varför inte under själva pokerbordet? Eller så kan man fortsätta på en gammaldags känsla och sätta en slags lampkrona i taket.

Stolarna bör vara bekväma och mer likna fåtöljer är faktiska stolar, ni kommer ju att tillbringa en del tid här och en omgång poker kan ta lång tid. Stolar i skinn är populärt, men man väljer själv vad som passar bäst.

Musik vill man också ha i ett sådant här rum, och det är faktiskt möjligt att få tag på en klassisk jukebox. Hade inte det varit jättehäftigt i ett spelrum? Särskilt om man dessutom vill ha en bar i samma rum. Då kan man plötsligt använda rummet till mycket mer än att bara spela spel i det.