decorative plasticHar ni tröttnat på bänkskivorna i köket? Vill ni förnya köksbordet? Känns byrån i hallen lite trist? Alla tröttnar vi på inredningen förr eller senare och vill förnya oss. Det är inte alla som har råd att byta ut varken fast eller lös inredning, och dessutom kan det verka en aning krävande, svårt och jobbigt att måla om när man kanske inte har sådan stor erfarenhet av det. Men det finns en lösning som är så enkel och billig att man verkligen förstår varför så många använder sig av den. Dekorplast!

Vad är dekorplast?

Det är en slags plast med lim på baksidan och som man kan fästa på olika underlag och ytor. Dekorplasten finns i hundratals olika färger och utföranden, med mönster och utan mönster. Den är dessutom väldigt enkel att använda och resultatet blir mycket bra.

Vad kan man göra med dekorplast?

Nästan vad som helst, skulle vi vilja påstå. Marmor är till exempel något som är mycket trendigt och populärt idag, inte minst i köket. Det finns dekorplast som ser nästan precis ut som riktig marmor, och den är så enkel att fästa på den befintliga bänkskivan att det är gjort på någon timme. Vill man istället ha en mörkare färg på bordsskivan i vardagsrummet går det lika bra att använda dekorplast där. Eller varför inte piffa upp kaklet? Dekorplast fungerar där också.

Vad man bör tänka på när man använder dekorplast

Dekorplast är, som sagt, mycket enkelt att använda. Men se till att mäta ytan som ska täckas i förväg så att ni har så det räcker, och börja fästa plasten från ena sidan och gå mot den andra, för att undvika luftbubblor. Se till att underlaget och ytan som ska täckas är ren och torr, annars kanske inte dekorplasten fäster så bra. Jämför priset och kvalité, läs vad andra tycker om olika sorter och välj den som passar er bäst.