Cheating for nice roof beamsTakbjälkar är något av det snyggaste som finns. Tänk mörka, massiva takbjälkar mot ett vitt tak. Det är oerhört trendigt dessutom, för som vi märkt kommer det gamla snart tillbaka och blir snyggt igen. Man vill att bostaden ska likna en lada på många sätt, och dessutom verkar det som att hemmet bär på massa historia om blicken fångas av stora takbjälkar.

Men att sätta in äkta takbjälkar bara för syns skull kan bli dyrt och omständigt. Finns det inte ett enklare sätt? Jo, det gör det faktiskt. Till att börja med kan man köpa enklare takbjälkar i trä och sätta in själv, men det finns ett ännu enklare sätt. Nämligen takbjälkar i frigolit. Jo, ni läste rätt.

Det är sällan man tror sig ha någon som helst användning för frigolit, om det inte är för att skydda diverse saker som ska skickas med posten eller möbler som levereras till dörren. Men någon kom på den briljanta idén att bygga takbjälkar av frigolit, och det roliga är att det kan bli riktigt snyggt och se helt äkta ut.

Det man behöver är givetvis frigolit i de rätta proportionerna, och målarfärg. Frigoliten målas i mörk träfärg och fästs i taket på lämplig plats och med passande fästanordningar. Sedan sitter de där; takbjälkarna. Det här är så enkelt att det är galet att ingen kommit på det tidigare. Frigolit är jättebilligt, och det väger nästan ingenting så det är ju otroligt enkelt att sätta fast dem i taket.

Om man inte ens har lust att måla frigoliten själv, vilket kanske kan vara lite svårt om man vill få det att se riktigt äkta ut, så finns det färdiga takbjälkar i frigolit att köpa. Hur enkelt låter inte det? Sådan charm för så lite pengar, och minimalt med arbete. Sätt igång bara!

Lycka till!