Olika inredningsstilarVad som är trendigt varierar ständigt, oavsett om det handlar om kläder, frisyrer eller inredning. Det finns så många inredningsstilar att man kan känna sig totalt vilse i djungeln. Men det är också otroligt roligt att låta sig inspireras av de olika stilarna. Här listas några populära inredningsstilar med en kort beskrivning.

Lantligt

Den lantliga inredningen är precis som namnet lyder; lantlig. Ljusa färger, gärna lite slitna möbler och några pastellklickar här och där för att ge lite färg åt det hela. Man kan tänka sig att inredningen hör till en sommarstuga, och därför behöver exempelvis stolarna inte matcha, tvärtom! Det är väldigt charmigt med olika stolar till ett vitt, lite slitet bord. De kan till och med ha olika färg, det gör ingenting alls. Ett öppet skafferi med snygga burkar är också populärt.

Minimalisten

Den minimalistiska inredningen kännetecknas av tomma ytor och stilrena möbler. Här krävs det gömd förvaring, för i många fall har man faktiskt mer grejer än vad man vill ska synas. Några tips på förvaring är exempelvis lådor i trappstegen eller under sängen. Ofta är den minimalistiska inredningen svart och vit.

Industriell inredning

Denna inredningsstil är relativt ny men inte mindre snygg för det. Här är det metall som gäller och det skadar inte om till och med köksbord och stolar är i metall istället för trä. Det finns fantastiska lampanordningar i den industriella stilen, och lamporna får gärna lysa fritt utan skärm och hänga från ett snöre i taket. Tänk industri, helt enkelt. Slitna möbler, metall och mörkt trä.

Retro

Retroinredning kan kännetecknas av schackrutigt golv, glänsande röda färger och en tuggummiautomat. Eller så kan det handla om möbler i furu och en gammaldags radio, det beror på vilket man själv tycker är snyggt och retro. Fråga dina morföräldrar, för all del. De borde ha koll på vad som är retro.