Put the TV on the wallBor man litet är det lätt hänt att man inte får plats med allt man vill få plats med. Kanske har man inte ens ett riktigt kök och i vardagsrummet tar soffan och sängen upp all plats. Men man vill inte gärna att det ska se stökigt ut, vilket är lätt hänt om man har för mycket saker i en för liten bostad. Några tips för den lilla bostaden kommer här.

Varför inte våningssäng?

Loftsängen förknippar vi gärna med barn, men är det verkligen förbjudet för vuxna att sova i loftsäng? Nej, precis. Att ha en loftsäng ger utrymme, eftersom man får plats med exempelvis ett skrivbord eller en mindre soffa under sängen. Det finns dessutom riktigt snygga lösningar om man söker runt lite på nätet. Man kan faktiskt få det att likna ett loft på riktigt. Låt dig inspireras!

Förvara smart

Vissa soffor har förvaring under dynorna, vilket är riktigt smart för den som bor lite trångt. Annars är ju klassikern med lådor på hjul under sängen alltid ett alternativ. De syns inte, men är lätta att dra ut när det ska dammsugas och skuras.

Sätt fast tv:n på väggen

Man tänker inte så ofta på att tv:n tar plats, den har ju alltid stått där på sitt tv-bord. Men om man skruvar upp den på väggen blir ytan där den stod helt tom, och där får det då plats nya roliga saker.

Använd förrådet

Behöver du verkligen ha alla prylar framme? Utnyttja förrådet och lägg undan det du inte använder för tillfället så kommer bostaden snart se mer städad ut.

En kista som soffbord?

Det är inte bara snyggt att använda en gammal Amerikakista som soffbord, det ger dessutom väldigt bra förvaring. Där kan du exempelvis gömma undan filmerna, böckerna eller varför inte de extra kuddarna till soffan?